Sultanahmet’teki terör saldırısının ardından, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Bağdat'ta yaşanan terör olaylarında ve İstanbul'daki patlama sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ve ailelerine baş sağlığı diledi.

Bakanlık yaptığı resmi açıklamada dünyada yaşanan terör olaylarının ülkeleri bir araya getirmesi gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada:

"Bağdat'ta 11 Ocak'ta yaşanan terör saldırısı ve İstanbul'da 12 Ocak'ta yaşanan patlama sebebiyle hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu suçların açıklaması olamaz ve bu olaylar bir kez daha uluslararası terörizmin insanlık dışı ve vahşiliğini gösterdi. Bu eylemlerde yabancı vatandaşlar da dahil olmak üzere suçsuz insanlar ölüyor. Yaşanan olay bir kez daha tüm dünyanın uluslararası kuralları uyarak ve çifte standartları kaldırarak terörle mücadelede birlik olunması için tüm güçlerimizi birleştirmemiz gerektiğini gösteriyor."