Astana sürecinin garantör ülkeleri Rusya, Türkiye ve İran'dan temsilciler, Suriye anayasa komitesi kurulmasına ve İdlib'deki duruma ilişkin konuları ele almak üzere Cenevre'de bir araya geldi.

Sputnik muhabirinin Cenevre'den aktardığına göre garantör ülkelerin temsilcileri ve Mistura dörtlü görüşmelerin 2. gününde resmi toplantı gerçekleştirmek üzere buluştu.

Görüşmede Rusya'yı Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İran'ı Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Ensari temsil ediyor.

Cenevre'deki görüşmelerin ilk gününde Mistura, heyetlerle gayriresmi toplantılar yaparken bugün kapalı kapılar ardında gerçekleştirilecek toplantılarla dörtlü Suriye görüşmeleri sona erecek.

Mistura'nın kendilerine 'küçük grup' adını veren ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan ve Ürdün'den temsilcilerle 14 Eylül'de bir araya gelmesi bekleniyor.

Mistura, dörtlü görüşmelerin ve küçük grupla yapılacak toplantının Suriye'de siyasi sürecin başlaması açısından son derece önemli olduğunu belirtmişti.