Ankara'da dün akşam uğradığı silahlı sonucu yaşamını yitiren Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un otopsi işlemlerine katılmak üzere Rusya'dan heyet geldi.

Karlov'un otopsisi için Rusya'dan gelen heyet Ankara'ya ulaştı. Esenboğa Havalimanı'na inen uçakta, bir savcı, iki güvenlik ateşesi, Acil Durum Bakanlığı yetkilileri, adli tıp yetkilileri ve psikologlardan oluşan yaklaşık 18 kişi olduğu öğrenildi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili de saldırıyı soruşturacak ortak komisyonda istihbarat ve içişleri yetkililerinin olacağını belirtti.
Öte yandan, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Yunusov, Karlov'un öldürüldüğü serginin açılışına kendisinin de katıldığını ve gerekli görülmesi halinde ifade vermeye hazır olduğunu söyledi.
 
Dün Rus basınına demeç veren Yunusov, saldırı sırasında Karlov'un arkasında duran suikastçının ceketinde bir rozet bulunduğunu ve bu nedenle kendisini güvenlik mensubu zannettiklerini ifade etti.
 
Bu arada Rus basınına bugün bir kez daha konuşan Yunusov, "Beni henüz ifadeye çağırmadılar. Diplomatların soruşturulması için izin gerekiyor. Eğer çağırırlarsa, bu konuyu öncelikle Kırgız yönetimiyle görüşeceğim" dedi.
 
(Kaynak: Sputnik)