Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun AKP'li üyeleri (RTÜK) Acun Ilıca'nın sahibi olduğu TV8'de yayımlanan Yetenek Sizsiniz adlı yarışmada yaşları 7 ile 11 arasındaki çocukların şortla dans etmesini 'tahrik edici' buldu.  

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, TV8’de yayımlanan Yetenek Sizsiniz programında yaşları 7 ile 11 arasında değişen küçük kızların şort giyerek yaptıkları dans gösterisi, RTÜK’te skandal bir tartışmaya neden oldu.

Gösteri için “Çocukluğun saflık ve masumiyetine tezat görüntüler içinde sahnede arzı endam eden kızlar, yaşlarına uygun olmayan kıyafet ve makyajlarla dans gösterilerini tamamlamışlar, söz konusu yarışmada yayın yoluyla istismar edilmişlerdir” değerlendirilmesinin yapıldığı uzman raporuna göre kanala ceza verilmesini savunan AKP’li üyeler, görüşlerini “Millet tahrik oluyor” sözleri ile savundu.

Muhalif üyelerin ise bu skandal sözlere karşı “O zaman size de pedofil derler” karşılığını verdiği öğrenildi. Tartışmalar nedeniyle kanala ceza isteyen raporda karar yeter sayısı çıkmadı. Rapor bu perşembe günü düzenlenecek üst kurul toplantısında tekrar gündeme gelecek.