RTÜK Başkanlığına, AKP kontenjanından seçime katılan İlhan Yerlikaya seçildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun yeni başkanı çok uzun zamandır seçilememişti. Son oymalada, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kontenjanından üyelerin Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) aday İlhan Yerlikaya'yı desteklemesiyle seçildiği ortaya çıktı.


İlhan Yerlikaya kimdir?


İlhan Yerlikaya, 20 Aralık 1960'ta Konya Meydanlı'da doğdu. Babasının adı Mehmet, annesinin adı Kamile'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr; Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitede, doktorasını İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Adıyaman Besni'de öğretmen, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Yardımcı doçent olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğretim üyeliğinin ardından Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve İİBF Dekan Yardımcılığı yaptı. İletişim bilimleri genel gazetecilik alanında doçent ve profesör oldu. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinin Kurucu Dekanı olarak görev yaptı. 2005 yılında RTÜK Üyeliğine seçildi. 2009-2011 yılları arasında RTÜK Başkan Vekilliği görevini yürüttü. Yayınlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yerlikaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.