Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda Kürt siyasetçinin evine baskın düzenlendi. Polisler, ayrıca üye ve yöneticilerini gözaltına aldıkları Rosa Kadın Derneği'nin Kayapınar ilçesindeki binasına da baskın düzenledi. Dernek yöneticilerini haber verilmeden yapılan baskında, polislerin kapıyı kırarak içeri girdiği belirtildi. Baskının gerekçesi hakkında bir bilgi elde edinilemezken, dernekte arama yapıldığı ve tüm kayıt evraklarına el konulduğu öğrenildi. Dernekten 'dayanışma' çağrısı yapıldı

DERNEKTEN TEPKİ VE ÇAĞRI

Söz konusu baskın ve gözaltılar derneğin sosyal medya hesabı üzerinden de duyuruldu. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Kadınların şiddete maruz kaldığı bu ortamda bizler derneğimizi kurduğumuz günden bu güne hiç durmadan çalıştık ve mücadele ettik. Bu gün de Derneğimize karşı yapılan bu hukuksuz uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Kadına ve kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik erkek egemen sistemin baskı ve yok etme siyasetine boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz. Tüm kadın kurumlarını Rosa’yla dayanışmaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!."

GÖZALTINA ALINANLAR

Ev baskınlarında gözaltına alınan isimler şöyle: Rosa Kadın Derneği Kurucu üyeleri Narin Gezgör ve Ayla Akat Ata, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Özgür Kadın Hareketi ( TJA) aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş, Nazile Tursun, Rosa Kadın Derneği Yöneticisi Fatma Gültekin, TJA aktivisti Zelal Bilgin. 

Kaynak: MA