Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü Rosa Kadın Derneği soruşturması kapsamında  8 Haziran’da gözaltına alınarak tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Narin Gezgör’ün “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.

Diyarbakır 9’ucu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Gezgör katılmazken, avukatları Elif Tirenç Ulaş ve Semra Balyan hazır bulundu. 

SAVCI CEZA İSTEMİNİ YİNELEDİ

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı, Gezgör’ün katıldığı basın açıklamaları, Rosa Kadın Derneği üyeliği, basın yayın kuruluşlarına verdiği röportajlar ve gizli tanık ifadesinin Gezgör’ün “örgüt üyesi olmak” suçunun delili olarak değerlendirdiği mütalaasını yenileyerek, ceza isteminde bulundu.

Mütalaaya karşı savunmada bulunan avukatlar, Gezgör’un “örgüt üyesi olarak” değerlendirilmesi için aranan koşullardan birinin organik bağ, diğerinin ise sürekliliğin olması gerektiğine ama davada bu iki şarttın gerçekleşmediğine işaret ederek, 8 ay boyuna Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyeleri hakkında teknik takip yürütüldüğü ancak bunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını kaydetti. Teknik takipten bir şey çıkmayınca derneğin basıldığı ve el konulan materyallerle dernek ile TJA ve KJA ile ilişkilendirilmek istendiğini kaydeden avukatlar, Rosa Kadın Derneği’nin dernekler masasına kayıtlı olduğunu, TJA ve KJA ile farklı tüzüklere sahip olduğunu dile getirdi.

‘GİZLİ TANIK YÖNLENDİRİLDİ’

Gezgör aleyhine ifade veren gizli tanığın ifadesinin usulsüz alındığını vurgulayan avukatlar, söz konusu ifadelerde, gizli tanığın söylediklerinin somut bir dayanaktan yoksun olduğunu ve gizli tanığın yönlendirildiğine dikkati çekti.

Gezgör’ün avukatları, müvekkillerinin beraatını talep ederek, hakkında uygulanan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Kaynak: MA