Sıfır Ayrımcılık Derneği, medyada Romanlara yönelik ayrımcı dilin ve nefret söylemine karşı medya mensuplarını bilgilendirici bir toplantı gerçekleştirecek.

27 Aralık’ta Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde Platformu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği'nin ortak gerçekleştireceği toplantı Cezayir Restaurant'ta yapılack.

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde Platformu Sözcüsü Levent Şensever ve Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, tarafından yapılan açılamada şu ifadelere yer verildi: Medyada Romanlara yönelik ayrımcı dilin ve nefret söylemi içeren yayınların giderek artmakta olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. Son olarak geçtiğimiz haftalarda gösterime giren “Roman Havası” dizisinin ortaya koyduğu ayrımcı dil, Roman toplumunu bir kere daha derin bir üzüntüye boğmuştur. Medyada ve toplumun genelinde Romanlara yönelik mevcut ön yargıların temelinde diyalog eksikliği ve iletişimsizliğin yattığına inanıyoruz. Ayrımcılıkla mücadelede ve ön yargıların giderilmesinde medyanın potansiyeli yüksek önemli bir aktör olduğunu düşünüyoruz.

Bu amaçla, 27 Aralık’ta Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde Platformu ve Sıfır Ayrımcılık Derneği olarak, Roman sivil toplumundan temsilcilerin de katılacağı medya mensuplarına yönelik bir sohbet ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Romanlara yönelik medyadaki algı ve ön yargılar, Romanların medyaya erişiminin nasıl artırılabileceği ve bu konuda sivil toplum-medya işbirliğine yönelik önerileri ele alacağımız sohbet ve bilgilendirme toplantısına katılımınız bizi çok sevindirecek."

Toplantıyla ilgili geniş bilgi için tıklayın