Çanakkale merkezde, Roman vatandaşların yaşadığı Fevzipaşa Mahallesi'nin muhtarı ve Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, düzenlediği basın toplantısıyla Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ndeki olayları kınadı.

Bursa'nın Osmangazi İlçesi Güneşsuyu Mahallesi'nde yaşayan Romanlara saldırıdan dolayı kaygı ve üzüntü duyduklarını ifade eden Çanakkale Truva Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Hacı Ramazan Işıldak, Romanlara karşı baskı oluşturulduğunu vurguladı.

Işıldak, "Münferit bir şekilde başlayan olay, çıkış kaynağını oluşturan zihniyetin sona ermesi için devletin ve sivil toplum kuruluşlarının mücadelesini hızlandırdığı, yasal düzenlemelerle toplumun sağduyusuyla yok edilip, yüzümüzü barışa çevirdiğimiz bugünlerde, ırkçı, ayrımcı, nefret barındıran ve ötekileştiren bir eyleme dönüşmüştür.

Son örneğinin Bursa'da yaşanmasıyla Türkiye'deki diğer Roman vatandaşların yaşam şartları ve birçok alanda karşı karşıya kaldıkları ötekileştirici tutumlar, farklı yerlerde yaşanan benzer olayları akıllara getirmiştir. Bu olaylar, toplumsal huzuru yok etmek, kardeşliği zedelemek ve hoşgörü çerçevesinde bir arada olmayı kısıtlayan tuzaklar niteliğindedir. Her türlü ırkçı söyleme, eyleme ve zihniyete karşıyız" dedi.