Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Genel Merkezi binasında Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylan başkanlığındaki federasyon heyetiyle bir araya geldi.

Ziyarette Roman halkının yaşadıkları sorunlar gündeme gelirken, siyasetin buna çözüm olması noktasındaki eksik politikaları konuşuldu.

‘MAĞDURİYETİ FAZLASIYLA YAŞAYAN BİR TOPLULUK’

Temelli, ziyaretin anlamlı olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de Roman vatandaşların karşı karşıya kaldığı dışlanma, ötekileştirme sorunları çok ciddi boyuttadır. Çok çok önce çözülmesi gereken bir sorunun dünyada birçok ülkede aşılmış olan bu sorunun ülkemizde hala aşılmamış olması, ayrımcılığın devam ediyor olması bizi en çok rahatsız eden konulardan biridir. Partimizin yaklaşımını biliyorsunuz; eşit yurttaşlık temelinde bir demokratik cumhuriyeti var etmek için mücadele ediyoruz. Ayrımcılığın olmadığı bir ortak vatanı var etmeye çalışıyoruz. Bu mücadelenin içinde olması gerekenler Roman vatandaşlarımızdır. Mağduriyeti fazlasıyla yaşayan bir topluluk” dedi.

Federasyon Başkanı Daylan ise Romanlar olarak başta HDP olmak üzere siyasetten beklentilerine dair görüşlerini dile getirdi. Federasyon Roman halkının yaşadıklarına dair hazırladığı  kapsamlı raporları sundu.