Rojava Kürtçe Kitap İnisiyatifi, Rojava’da eğitim sisteminin inşasına yardımcı olmak amacıyla Kürtçe kitap kampanyası başlattı.

Bir ay sürecek kampanyayı DTK ile birlikte yürütecek olan inisiyatif, kampanyanın tanıtımı için afişler hazırladı. Ankara, İstanbul, Amed (Diyarbakır), Mersin, Adana, İzmir gibi merkezlerde kampanyaya ilişkin çalışmalar yürütecek olan İnisiyatif, bir ayın sonunda toplanan kitapları Rojava’ya gönderecek.

İnisiyatiften Gazeteci İsmail Eskin, kampanyaya ilişkin detayları anlattı. Eskin, “Kampanyanın amacı Rojava’da eğitim sisteminin inşasına yardımcı olmaktır. Burada sağlayacağı katkı Kürtçe kitap ile olacak. Bu kitaplar ile orada eğitim sistemine katkı yapılacak. Kütüphaneler oluşturulacak” Eskin, şu aşamada 2 bin 500 kitabın ellerinde olduğunu kampanyanın sadece Diyarbakır merkezli olmayacağını söyledi.

‘KÜRTÇE KİTAPLAR GÖNDERİN’

Eskin, kendileri için gönderilecek her kitabın önemli olduğunu kaydederek: “Her insandan bir kitap isteyeceğiz. ‘Yek mirov yek pirtûk’ kampanyamızın ana sloganıdır. Türkçe olarak ‘Bir insan bir kitap’ anlamındadır. Herkesin bir tane Kürtçe kitap vererek katkı sunmasını bekliyoruz. Her kurum kendi bünyesinde kitap kumbarası açarak bu kampanyaya destek olabilir. Evlerde okunmuş Kürtçe kitaplar gönderilebilir” dedi. Eskin: “Cezaevlerinde her zaman Rojava gündemde olmuştur. Okudukları kitapları bize gönderebilirler. Bunun yanı sıra belediyeler ile görüşmeler yapıyoruz. Onlardan büyük destek bekliyoruz” diye konuştu.

‘KAMPANYA BİR AY SÜRECEK’

Eskin, kampanyanın startının yarın verileceğini, kampanya ya ilişkin birçok yerde stantlar açılacağını ve kampanyanın duyurulacağını kaydetti. Eskin, kampanyanın süresini bilerek 1 ay tuttuklarını vurgulayarak, “Kısa zamana alarak daha çok yoğunlaşmayı amaçlıyoruz. İzmir, Ankara, İstanbul, Mersin, Adana gibi merkezleri olacak. Kitapları BDP ve DTK üzerinde toplayacağız. Her kurum kendi merkezinde toplayıp bize de gönderebilir. Burada kurumlara ve bireylere görev düşüyor. Ulaşabilenler BDP il ve ilçeler üzerinden de bize gönderebilirler” dedi. (Özgür Gündem)