Rojava Derneği'nin Şırnak, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova'da sokağa çıkma yasakları ve sonrasında evleri yıkılan ve çadırlarda kalan yurttaşlar için destekleri devam ediyor.

Havaların soğumasıyla beraber Rojava Derneği, çadırlarda kalan yurttaşlar için kışlık çadır göndermenin yanı sara evlerini onaran ailelere destek oluyor.

Rojava Derneği Eş Genel Başkanı Mustafa Ocaklık, geçen yıl bu dönemlerde savaşın başladığını söyleyerek, geçen yıldan bu yana başlatılan dayanışma kampanyalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kampanyalarının sürdüğünü ve halkın desteklerini beklediğini dile getiren Ocaklık, herkesin elinden geleni bir an önce yapması ve dayanışmayı büyütmesi gerektiğini ifade etti.

'YÜKSEKOVA'DA 600 EV ONARILDI'

Yüksekova'da 600'ün üzerinde evin onarımının yapıldığını ailelere ise malzeme yardımında bulunduklarını dile getiren Ocaklık, evleri hasar gören ailelere de onarım için malzeme desteğinde bulunduklarını söyledi.

'KIŞLIK ÇADIRLAR GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI'

Kış hazırlıkları kapsamında yatak ihtiyaçların yoğunlukta olduğunu belirten Ocaklık, havaların soğuması ile ısıtıcılara da ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Çadırlarda kalan aileler için kışlık çadır göndermeye başladıklarını söyleyen Ocaklık, her çadır için de ısıtıcıların da verileceğini söyledi. Ocaklık, "Kampanyalar kapsamında dayanışma girişimlerine devam ediyoruz. Kış hazırlıkları için bazı firmalar ile görüşüyoruz. İstanbul ve Ankara’daki STK, siyasi parti temsilcileri ve kurumlarıyla bir araya gelerek sorunların çözümü için katkı sunmalarını istedik" dedi.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'

Ocaklık, yine kışlık gıda ve giysi ihtiyacının da olduğunu söyleyerek, halkla dayanışma ruhunun büyütülmesi çağrısında bulundu. Ocaklık, “İnsanlarımızı bu kış ayında dışarıda bırakmamalıyız. Kendi yaralarımızı kendimiz saralım. Kentlerimizi el birliği ile yeniden inşa edelim. Dayanışmayı büyütelim. Gün bugündür” dedi.

[Dayanışma kampanyaları ile ilgili detaylı bilgiler için Twitter ve Facebook hesaplarından yararlanabilirsiniz...]