OHAL kapsamında 370 derneğin faaliyetinin durdurulduğu açıklandı. Bu dernekler arasında Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yer aldığı iddia ediliyor. 

7 Haziran sonrası özellikle çatışmaların yaşandığı şehirlerde zarar gören yurttaşlara barınma, gıda gibi ihtiyaçların karşılanmasında büyük rol oynayan Rojava Derneği’nin kapatıldığı iddialarına ilişkin derneğin Eş Başkanı Mustafa Ocaklık Evrensel’den Hasan Akbaş'a konuştu.

Ocaklık, “Kapatılma durumu henüz kesin değil, ancak böyle bir girişimde bulunulmuşsa eğer, buna tepkimiz sert olur” dedi.

‘SÜREKLİ İNCELENİYORDUK, ÖRNEKSİNİZ DENİLİYORDU’

Bahse konu kapatılan derneklere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından “PKK/KCK, FETÖ, IŞİD ve DHKP-C” ile bağlantılı oldukları iddia ediliyor. Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de kapatıldığı iddialarına ilişkin görüştüğümüz dernek eş başkanı Mustafa Ocaklık, “Biz zaten, sık sık müfettişler aracılığıyla denetlemeye tutuluyorduk. Her fırsatta, inceleme yapılıyordu. Bu incelemeler neticesinde, ‘en iyi rapor tutan, kayıtları en doğru dernek konumundasınız’ deniliyordu. Yakın zamana kadar böyle denilirken, şimdi ne oldu da kapatılıyoruz. Anlaşılır değildir” diye konuştu.

‘BÖLGE HALKI SAHİPSİZ KALSIN İSTENİYOR’

Rojava Derneği’nin yardım derneği olduğunu ve bunu her fırsatta yaptığı faaliyetleriyle çok defa ispatladığını ve kamuoyunda bu itibarla büyük destek gördüğünün altını çizen Ocaklık, “Yüz binlerce insana umut olan, destek veren bir derneğin kapatılması neyle izah edilecektir. Rojava Derneği’ne dokunmak demek, bu bölgedeki insanların sahipsiz bırakılması istenmesi demektir. Asla kabul edilemez. Kapatılma söz konusu olursa buna tepkimiz sert olur. Destek, dayanışma gösterdiğimiz halkımız da karşı çıkar. Eğer varsa bu durum, şimdiden uyarıyoruz ve bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz” diye konuştu