Barış için Akademisyenler insiyatifine bir destekte Rojava’dan geldi.

Rojava Tarih Enstitüsü, Mezopotamya Toplumsal Bilimler Akademisi, Sosyoloji ve Hukuk Akademi, Celadet Bedirxan Kürt dili ve Edebiyatı Akademisi, Şehid Yekte Herekol Sanat akademisi ve Jineoloji komitesi Türkiye’deki akademisyenlere destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Mezopotamya Akademisi önünde yapılan basın açıklamasına öğretmen ve öğrenciler de katıldı. Basın açıklamasını Mezopotamya Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Sîpan Ebdulxefur okudu.

Ebdulxefur, Kürdistan’daki özyönetim direnişlerine karşı Türk devletinin sivillere karşı soykırım ve katliamlar yaptığını söyledi. Ebduxefur, barış ve özgürlük isteyen Kürt halkını AKP hükümetinin her gün katlettiğini belirtti.

Ebdulxefur, AKP barbarlığının herkesin dikkatini çektiğini ve bu amaçla da 89 üniversiteden 1128 akademisyenin rahatsızlığını ifade ettiğini belirtti.

Ebdulxefur Türk devletinin yaklaşımlarını kınayarak şunları söyledi: "Biz Rojava akademilerinin yönetici, öğretmen ve öğrencileri olarak Türk devletinin akademisyenlere saldırılarını kınıyoruz. Zulme karşı bütün barış isteyen akademisyenlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz."

Ebdulxefur, "Umut ediyoruz ki; dünyanın bütün akademisyenleri Nisêbîn, Cizîr, Silopî, Şirnex, Gever ve Sur direnişine sahip çıkar" dedi.