Suriye'nin kuzeyinde Kürt siyasi taraflar arasındaki birlik görüşmeleri devam ederken, Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne (ENKS) bağlı Roj Peşmergeleri’nin Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) çatısı altına girebileceği öne sürüldü.

Açıklama ENKS'den geldi.

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, Roj Peşmergeleri konusunda "Suriye Demokratik Güçleri, bünyesinde farklı güçler barındıran ve her gücün de kendi ismi ile yer aldığı bir askeri yapılanma. Roj Peşmergeleri de kendi ismi ile bu oluşumda yer alacak” dedi.

 Rudaw TV'ye konuşan İsmail, “Kürt Ulusal Birliği Partileri'nden (PYNK) ile aramızda bir Kürt ittifakı sağlanırsa, peşmergeler Kürdi bölgelerde görev yapacak" ifadelerini kullandı.

İsmail, Roj Peşmergeleri’nin Suriye'de görev alanının Yüksek Askeri Komite tarafından belirleneceğini ekledi. Suriyeli Kürt yetkili, “Yönetimde nasıl birbirimize yardımcı olacaksak askeri alanda da aynı şekilde omuz omuza olacağız” dedi.

ENKS'nin askeri kanadı sayılan ve Erbil'de eğitilen Roj Peşmergeleri’nin geleceği, Suriyeli Kürtler arasında ABD'nin girişimleriyle yürütülen müzakerelerde en önemli konulardan biriydi.