Kurduğu müzik grubu ile konserler veren ve 'Rockçı İmam' olarak bilinen Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi İmamı Ahmet Muhsin Tüzer'e, ABD'de verdiği konser sonrası tehdit mesajları geldi.
Tüzer, Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu.

İmam Tüzer, kurduğu 'Firock' grubu ile ses getirmiş ve geçen yıl ilk konserini Kaş Yat Limanı'nda vermişti. İmam Tüzer, ikinci konserini 23 Nisan 2014 tarihinde ABD'nin New York kentindeki Brooklyn'de yer alan Issue Project Room'da verdi. Konser sonrası Tüzer'e sosyal medya üzerinden tehditler yağmaya başladı. Tüzer, bu durum üzerine Kaş Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulanarak, tehdit eden kişilerin bulunup cezalandırılmasını talep etti.

TEHDİT MESAJLARI

'Devlet başkanı olsam bu adamın kellesini vurdururdum', 'Ezanın şekli şemali bellidir. Sapıktır. Ya sürülmesi ya da öldürülmesi lazımdır', 'Töbe töbe şu paralel pisliklerin işidir', 'Gavur herif, hiç başka bir şey kalmadı da dini, ezanı oyuncak ediyorsun. Pis lanet', 'Caminin içinde de konser verirsin sen', 'Bu adam sapık, arkasında namaz kılınmaz'.

Ahmet Muhsin Tüzer, 23 Nisan günü New York'ta verdiği konserin, İslamiyet'in evrenselliğinin göstergesi olduğunu söyledi. Tüzer, "İlk defa Drone müziği eşliğinde bir imam, Amerikalılara dinimizin değerlerini, Kuran'ı okuyor. Konser sonrası salonda bulanan herkesten tebrik alıyorum. Beni konsere davet eden Catherina Christer Hennx, İslam dinine çok büyük ilgi duyan biri. Bizim kutsal değerlerimize büyük saygısı var. Konserde görev alanlar İslami usullere göre giyindi" dedi.