Roboski Katliamı'nın birinci yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahim Ay, "Bir yıldır mağdurlarını bırakın, hakkında konuşanını dahi işinden, itibarından ettiriyor.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Diyarbakır Şubesi, Roboski Katliamı'nın yıldönümü nedeniyle Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan MAZLUMDER Şube Başkanı Abdurrahim Ay, Roboski'de katledilen ailelerin yaşadıkları acının kendilerine "kader" olarak inandırıldığını belirterek, devletin bu yaşanan acılar karşısında pervazsız bir tutum içinde olduğunu kaydetti.

Devletin savcılarının yapılan vahşeti görmezden geldiğini söyleyen Ay, açılan soruşturmalarda ise bir arpa yol alınmadığını ifade etti. Ay, "Kürtleri kanatan katliamın sebep olduğu zihni çözülmeyi görmezden gelip, 'Türkiye sadece doğu ve güneydoğudan ibaret değil' diyenler, aslında bölgeye yüzyıllık bir bakışın remi şeklini ifade ediyorlar" dedi.

"Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Şerzan Kurt, Baran Tursun için bulunamayan adalet Roboski için bulunur muydu?" sorusunu soran Ay, "Bir yıldır mağdurlarını bırakın, hakkında konuşanını dahi işinden, itibarından ettiren bu katliam, muhtemel sorumluların ödüllendirildiğine de şahitlik ettirirken, devletin kendini koruma refleksinin 'ileri demokrasi' döneminde dahi ne kadar canlı olduğunu da herkese öğretti!" dedi. (yuksekovahaber)