Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Roboski katliamının hesabını sormak için her perşembe Roboski aileleri adalet nöbeti tutuyor. Bu haftaki perşembe değerlendirmesi yoğun kar yağışı yüzünden Roboski-Der önünde gerçekleşti.

210. hafta değerlendirmesini Roboski katliamında yaşamını kaybeden Hamza Encü’nün kız kardeşi Berivan Encü okudu.

Basın açıklaması 3 yıl önce 9 Ocak’ta Paris’te bir suikast sonucu yaşamını yitiren 3 Kürt kadın siyasetçi ile yine bu hafta içerisinde Silopi’de katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için saygı duruşu ile başladı.

Açıklamada, son günlerde çeşitli il ve ilçelerde çoluk çocuk demeden katledilen sivillerin cenazelerinin dahi vuruldukları yerlerden alınamaması hatırlatıldı. Medyanın bu saldırıları görmeyerek ikiyüzlü davrandığı dile getirildi.

Ayrıca yıllardır Roboski’de yaşayan barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı‘ya devletin yargı yolu ile saldırılması, barışçıl faaliyetleri gerekçe gösterilerek hapis cezası verilmesi kınandı.

Roboski aileleri sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde yaşayan halkla dayanışma dileklerinde bulunarak açıklamaları şöyle tamamladı: “Kürt halkı katlederek bitmez daha anlayamadınız mı? Er veya geç bu katliamların hesabını vereceksiniz”.