Yannis Vasilis Yaylalı/Demokrat Haber

Roboski Aileleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin savaş çığırtkanlığına karşı Türk halkına seslenerek ''Şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor ki evlatlarınız vatan savunması için değil, saray savunması için ölüyor'' dedi.

Roboski aileleri 187.kez adalet arayışları için Roboski şehitleri mezarlığında bir araya geldi. Roboski katliamında hayatını kaybeden aileler adına konuşan Vahit Encü, "Açık şekilde görüyoruz ki Recep Tayyip Erdogan halkımıza adeta savaş ilan etmiştir. AKP'nin bu saldırganlığı 7 haziran sonrası en üst seviyeye çıkmıştır" dedi.

"Biz Roboskili aileler olarak, ne bir polis'in , ne bir asker'in, ne de tek bir gerillanın ölmesini istemiyoruz" diyen Encü, "Bir an önce bu savaş durumu sona erdirilmeli, katliamlardan sorumlu olanlar yargı önüne çıkarılmalıdır. Türkiye halkı şunu çok iyi bilmeniz gerekiyor ki evlatlarınız vatan savunması için değil, saray savunması için ölüyor" dedi

Son olarak Encü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a seslenerek "Sana savaş yaptırmayacağız" dedi.

Günlerce Habur sınır kapısın da bekletilen YPG cenazelerinin Türkiye'ye alınmamasını da kınayan Encü, "Derhal cenazelerin geçişlerine izin verilsin, ailelerine teslim edilsin, bu insanlık dışı uygulama son bulsun" dedi. 

Vahit Encü’nün ardından söz alan Seyhan Alma Ürek ise, Bülent Arınç’ın HDP milletvekili Nursel Aydoğan için kullandığı nefret söylemini kınadı.

Ürek konuşmasının devamında ise ”Kullandığı eril dile biz kadınlar olarak asla esir olmayacağız. Biz kadınlar olarak asla susmayacağız” dedi.