Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

Roboskili aileler tuttukları Adalet nöbetininin 271.haftasında da  Roboski Şehitleri mezarlığında bir araya gelerek basın açıklamasını gerçekleştirdiler. 

Bu haftaki basın açıklamasını Roboski katliamında abisi Hamza Encu'yu kaybeden Beritan Encu okudu. 

Encu'nun yaptığı açıklama şöyle: 

Acının ve gözyaşının dinmediği Roboski mezarlığın da gerçekleştirmış olduğumuz adelet buluşmamızın 271.haftasında bir kez daha bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Öncelikle Biz yaşadığımız yerde kadına karşı tüm adaletsizliklere  bayrak olmaya çalışan direnen Roboskili kadınlar olarak; dün tüm dünya'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar direniş ve dayanışma günü için sokaklara inerek 'bizsiz hayat olmaz' diyen kadın yoldaşlar ile dayanısma duygularımızı bir kere daha paylaşıyoruz.

Bildiğimiz gibi bu topraklarda onlarca yıldır içlerinde Roboski’li çocuklarında olduğu yüzlerce çocuk devlet güçleri tarafından katledildi.Katledilen o çocukların anneleri, kardeşleri ve yakınları olarak buradan tüm  annelere ve  emekçi kadınlara sesleniyoruz.

Zulme,katliama ve haksızlığa uğramış acılı annelerimizin gözyaşları,erkek şiddeti ve iş cinayetleri ile gencecik hayatların da öldürülmüş kadınlarımızın mağduriyeti ,çocukları katledilen ve hala çocuklarının kemiklerini arayan Cumartesi annelerimizin annelerinin çığlıkları,çocuklarımız ölmesin,akan kan dursun diye yaşanan ölümlerin son bulması için bütün annelere seslenen barış annelerinin feryadı, Cizre'de çocuklarının cesetlerini derin dondurucularda saklayan annenin acısı, Silopi’de cansız bedeni ile  günlerce sokak ortasında kalan Taybet Ana'nın dramı, devletin savaş uçakları tarafından bombalar yağardırarak paramparça olmuş bedenleri torbalara koyup katır sırtında ve traktör römorkunda taşıyan Roboski annelerinin mücadelesi birdir ve birbirinden hiç farkı yoktur. Acılarımız ortak olduğu gibi mücadelemizde bir olmalıdır.