Demokrat Haber / Roboski

Roboski Katliamı'nın üçüncü yıldönümüne sayılı günler kala, köyde bir araya gelen gençler ile barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı vicdani ret atölye çalışması gerçekleştirdi.

Roboskili gençler ile Roboski Der’de bir araya gelen Yannis Vasilis Yaylalı, atölyedeki sinevizyon gösterisinden sonra kısa bir konuşma yaparak vicdani ret hareketinin tarihçesini anlattı.

Konuşmasında vicdani ret hareketinin  istenilen düzeyde olmadığını belirten Yaylalı, ”Vicdani ret Kürdistan’da  iyi bilinmiyor, bu yüzden de bu zamana kadar vicdani ret hareketi  ile ilgili istediğimiz düzeyde bir gelişme yaşanmadı . Militarist sistem korkuyu dedikodular ile yayarak Kürdistan’da vicdani reddin gelişimini önlüyor” diye konuştu.

Kürdistan’da vicdani ret hareketinin nasıl gelişebileceğinin tartışıldığı atölye çalışmasında, Kürdistan’da merkezi örgütlenmelerin gözden düştüğü, yatay örgütlerin tartışıldığını ve bu sürecin savaş karşıtı, antimilitarist güçler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Vicdani Ret Derneği kurucu üyesi  Yannis Vasilis Yaylalı ve barış aktivisti Meral Geylani, daha önce de Kobani sınırında Roboski için vicdani ret çağrısı yapmıştı.