Şırnak’ın Uludere ilçesi Roboski köyü civarında bulunan Beyaz Tepe'de 15 nolu sınır taşının bulunduğu alanda, saat 14.00 civarında "güvenlik yolu"nun yapılmaması için buraya taciz ateşi yapıldığı açıklandı. İddialara göre açılan ateşe askerin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı.

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye-Irak hudut bölgesinde, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı (Gülyazı-Uludere/Şırnak) sorumluluk bölgesinde yer alan Beyaz Tepe Üs Bölgesi ile Karaçalı Tepe arasında yol yapım çalışmalarına devam eden, Şırnak İl Özel İdaresi tarafından kiralanan sivil iş makinelerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca, hududun Irak tarafından, hafif silahlar ile taciz ateşi açılmıştır."

SINIR HATTI AĞIR SİLAHLARLA TARANDI

ANF'de yer alan habere göre ise; meydana gelen çatışmanın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda skorsky ve kobra tipi helikopter, sınır hattını havadan ağır silahlarla taradı.

NİHAT ENCÜ İSİMLİ YURTTAŞ YARALANDI

Öte yandan sınır ticareti yapan 40’a yakın yurttaş ise iki ateş arasında kaldı. Açılan ateşin arasında mahsur kalan 70'e yakın Roboskiliye de askerler tarafından ateş açıldığı belirtildi. 70 kişiden 20'sinin Irak sınırında 50'sinin ise Türkiye sınırında ateşe maruz kaldığı kaydedildi.

Şu ana kadar askerin açtığı ateş sonucu Nihat Encü'nün ayağından hafif şekilde yaralandığı iddia edildi.

ÇATIŞMA DURDU

ANF'deki haberde; olayı duyan Roboskililer çatışmanın yaşandığı sınır hattına akın ederken, bu kez köylüler ile askerlerin arasında gerginlik yaşandığı aktarıldı. İddialara göre, yaşanan gerginlik sırasında Güzelyazı Tugay Komutanlığı'nda görevli bir rütbeli askerin köylere, "Bunlar oradan geri gelirlerse, bir katliam daha gerçekleşir. Kesinlikle gelmesinler” dediği iddia edildi.

Çatışma dururken, Roboskili ailelerin çocuklarını almak için sınır hattının Kömür Ocağı mevkiinde bekleyişi sürüyor.

İHA'LARIN UÇUŞU SÜRÜYOR

Sınır hattındaki gerginlik devam ederken, benzer bir gerginliğin ise Roboskili aileler ile askerler arasında devam ettiği bildirildi. Öte yandan taciz ateşinin hemen ardından bölgeye gönderilen insansız hava araçlarının uçuşu aralıksız sürüyor.