Roboski’de sabahın erken saatlerinde askerler tarafından yapılan baskında 7 kişi gözaltın alındı. Gözaltılar arasında Roboski katliamından kurtulan Servet Encü ve Kerem Encü de var

Roboski köyü sabahın erken saatlerinde askerler tarafından basıldı. Baskında aralarında 28 Aralık 2011 günü düzenlenen saldırıda sağ kurtulan Servet Encü ve Kerem Encü’in de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Askerin köyde bir çok kişiyi darp ettiği bildirildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyü sabah saat 05.00 sıralarında askerler tarafından basıldı.

Askerler rastgele evlere girerek, arama yaptı. Aramalar esnasında evlerdeki tüm eşyalar dağıtılırken, baskın sonucunda askerler, Kerem Encü’i gözaltına almak istemesine karşı çıkan oğlu Yılmaz Encü’i de gözaltına aldı. 7 kişinin gözaltına alındığı baskın sırasında çok sayıda kişi darp edildi. Gözaltına alınan isimler şöyle; “Faruk Encü, Kerem Encü, Yılmaz Encü, Hikmet Alma, Cevher Üren, Celal Encü, Servet Encü.” Gözaltına alınanların Gülyazı Tugay Komutanlığı’na götürüldüğü belirtilirken, bir çok kişinin ise arandığı bildirildi.

15 Ocak’ta “Güvenlik yolu” projesine yönelik protestolar sırasında bir çok asker bölgeden silah ve mühimmatını bırakarak kaçmıştı. Askerler karanlığın çökmesiyle 5-6 askeri aracı, yemeklerini ve uyku tulumlarını arkalarında bırakarak gitmişti. Halk askerlerin geride bıraktıkları malzemeleri tahrip etmişti. Daha sonra olay yerine gelen askerler bıraktıkları silahlarını iki ayrı bölgede bulmuştu. Asker baskınının “Güvenlik yolu” protestosu ve askerin köyde bıraktığı eşyaların tahrip edilmesiyle ilgili olduğu tahmin ediliyor. 

(sendika.org)