İHD Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu üyeleri Roboski Katliamı’nın 61. ayında Galatasaray Lisesi önünde adalet talep etti.

Kitle Roboski'de katledilen çoğu çocuk 34 kişinin fotoğrafını ve Tahir Elçi'nin fotoğraflarını taşıdı.

"Roboski Katliamı'nın 5. Yılı Edi Bese-Artık yeter" pankartı açan kitle adına açıklamayı Hakikat ve Adalet üyesi Osman Özkan okudu. Uludere ilçesinin Roboski köyünde geçimini sağlamaya çalışan 34 kişinin savaş uçaklarıyla bombalanarak katledilişlerinin üzerinden 61 ay geçtiğine dikkat çeken Özkan, "Soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Failler ve sorumlular cezasızlık zırhı ile korunmaktadır. Yaşatılan bu insanlık dramının acısı ana yüreklerinde hala devam ediyor. Soruşturma açılarak faillerin yargılanması bir yana, o günün başbakanı katliamdan sonra, Genelkurmay Başkanı'nı bizzat arayarak tebrik etmiştir" diye konuştu.

'İKTİDAR ROBOSKİ KATLİAMI'NIN ÜZERİNİ ÖRTÜYOR'

Siyasi iktidarın Roboski Katliamı’nın üzerini örttüğünü söyleyen Özkan, "Katliamı unutturma emellerine inat Roboskili aileler unutmuyor, adalet arayışlarını sürdürüyor" dedi.

Roboski davasının takipçisi ve avukatı Tahir Elçinin katledildiğini belirten Özkan, "Aile fertlerinden Ferhat Encü de tutuklandı. Diyarbakır Baro Başkanı, insan hakları savunucusu, barıştan yana, hukukçu barışın elçisi Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 14 ay geçti. Dosyaya gizlilik kararı konuldu, avukatların dosyaya ulaşması engellendi" diye konuştu.

Diyarbakır, Reyhanlı, Suruç, Ankara, Ortaköy-Reina, Cizre, Nusaybin ve daha bir çok yerde yapılan katliamlarla Roboski katliamının devam ettiğini belirten Özkan, "İçeride ve dışarıda savaş politikalarını sürdüren, barış bildirgesine imza atan akademisyenleri, bilim insanları, yazarları, gazetecileri, avukatları, halkın özgür iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin, belediye eş başkanlarını, büyük çoğunluğu HDP ve DBP üyesi olmak üzere yaklaşık bin civarında muhalif insanlar zindanlara atıldı" dedi.

Roboski olmak üzere tüm katliamların sorumlularının ve faillerinin yargılanmasını isteyen Özkan, içeride ve dışarıda sürdürülen savaşa son verilmesi gerektiğini söyledi.

(Kaynak: Evrensel)