İbrahim Yaylalı / Demokrat Haber

28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetleri’nin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda hayatını kaybeden 34 Kürt vatandaşın çoğunun yaşadığı Gülyazı (Bejuh) köyünde yapılması planlanan Roboski Müzesi ve Anma Yeri Mimari Yarışması’nın ilk etabı seçilen 5 proje ile tamamlandı.

Roboski müzesi için kurulan roboskimuzesi.org sayfasından yayınlanan bildiride gelinen nokta anlatılırken verdikleri katkılardan dolayı katılımcılara teşekkür edildi.

“Roboski Müzesi’nin mimari projesini elde etmek için yaptığımız çağrıya mimarlardan, peyzaj mimarlarından, şairlerden, ressamlardan, sosyologlardan, tasarımcılardan oluşan ekipler duyarlı ve nitelikli tasarımlarıyla cevap verdiler” diyen Roboski müzesi seçim kurulu, katılımın yüksekliğine vurgu yapıp, yarışmaya 56 ayrı ekibin kayıt yaptırdığını ve 25 ayrı projenin yarıştığını bildirdiler.

ORTAK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK

İki gün süren zorlu bir proje seçim sürecinden sonra ilke etapta öne çıkan 5 proje belirlendi.

Bundan sonra ortak bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Roboskilil aileler, seçici kurul, danışma kurulu ve seçilen 5 projenin sahibi 12 Temmuz 2014 günü bir araya gelerek yapılacak Roboski müzesi projesini belirleyecekler.