Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski Köyü'nde, 19'u çocuk 34 yurttaşın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucu katledilmesinin bugün 8'inci yıldönümü.

Yıllardır adalet mücadelelerinden vazgeçmeyen Roboskililer, bugün bir kez daha katledilen yakınlarını anmak için "Roboski Şehitliği'nde" bir araya gelmeye başladı.

ADALET TALEBİ

Soğuk hava ve kar yağışına rağmen yurttaşlar, katledilen yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak mezarlığa doğru yola çıktı.

Yurttaşlar, her yıl olduğu gibi bu yılki anmada da siyaha büründü. Acının ve öfkenin hakim olduğu mezarlığa ulaşan kimi yurttaşlar, faillerin halen bulunmamasına tepki göstererek, adalet taleplerini bir kez daha dile getiriyor.

Duygu dolu yurttaşlar, sık sık katledilen yakınlarının hikayelerini aktarıyor. 

Yurttaşların mezarlık başına gelmeleri sürerken, anma öncesi köye yüzlerce asker sevk edildi. Askerler, köyün giriş ve çıkışlarında bekliyor.

Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ile HDP milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılması bekleniliyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı