Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber 

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda yaşamını yitiren 34 köylünün aileleri, katliamın 276’ncı haftasında adalet taleplerini yineledi.

Mezarlıkta bir araya gelen aileler, çocuklarının ruhuna dualar okuduktan sonra, açıklama yaptı. Aileler adına açıklama yapan Veli Encu, devletin tüm kayıtlarında yer alan katliam sorumlularının yargılanması için yıllardır mücadele ettiklerini ifade etti. 

"Bugün daha büyük yetkiler isteyenler imkan ellerinde iken bizim davalarımızı aydınlatmak yerine Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybetmeyi seçtiler" diyen Encu'nun yaptığı açıklama şöyle: 

BIZ MASUM YERE KATLEDILMIŞLERIN YANINDAYIZ

Bu süreçte siyaset ve devletin en üst makamından bize verilen adalet sözünün gereği hiçbir zaman yerine getirilmedi.Biz adalet beklerken hep mağdur edildik, hep zulme ve haksızlığa uğradık.Bugün daha büyük yetkiler isteyenler imkan ellerinde iken bizim davalarımızı aydınlatmak yerine Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybetmeyi seçtiler. Biz masum yere katledilmişlerin yanındayız, onların hatırasına ve mücadelelerine karşı 276 haftadır süren adaletsizliğe HAYIR diyoruz!

KİMSE BIZI MAHKEMELERIN BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLDUĞU MASALINA INANDIRAMAZ

Bu katliamın mağdurlarından biri, kardeşimiz, akrabamız, meclisteki sesimiz ferhat encu hukukla alakası olmayan, tamamen siyasi bir operasyonla hapse atıldı. hakkındaki suçlamalar o kadar hukuk dışı idi ki bu adaletsiz ortamda bile tahliye edildi, ancak bugün bizden daha çok yetki isteyenler, mahkemelerin tarafsız ve bağımsız olacağını söyleyenler devreye girdiler ve bir halkın temsilcisi tamamen siyasi bir talimatla yeniden derdest edip tutuklandı.Biz bu yargıyı biliyoruz, bağımsız ve tarafsız olamayacağını biliyoruz ve görüyoruz. Ferhat Encu ve diğer seçilmişlerimız referandum bahanesiyle içerde iken, özgürlüğü hukuka değil referandum sonucuna bağlanmış iken kimse bizi mahkelererin bağımsız ve tarafsız olduğu masalına inandıramaz. bu masala inanmıyor, HAYIR diyoruz.

CEZAEVLERİNDE AYLARDIR DEVAM EDEN AÇLIK GREVLERINE KARŞI DUYARLI OLALIM

Adalet nöbetimzin 276.haftasın da vicdanı körelmemiş hak hukuk ve adalet arayışından vazgeçmemiş herkesi, cezaevin de aylardır devam eden açlık grevlerine karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz. En kritik sürece girilen açlık grevinde ölümler gelmeden taleplere ses verilsin!Bugün haykırmasak yarın çok geç olabilir.