Yannis V. Yaylalı-

Roboski aileleri 'Adalet Nöbeti' için katliam da kaybettikleri yakınlarının mezarları başındaydı. Roboski katliamın da yaşamını yitiren Serhat Encu’nun abisi Veli Encu aileler adına bir konuşma yaptı.

Roboski ailelerinin bu haftaki gündeminde 'şaibeli' referandum süreci vardı. Referandum oylaması, YSK’nın tavrı ve oylama sürecinde ki hukuksuzluklara değinen aileler hükümete şu çağrıyı yaptılar :

"Tıpkı biz Roboski Aileleri gibi katliamlara maruz kalmış bütün halkımızın iradesine ve demokrasi hakkına yönelik hileli tutum ve çabaların hiçbir işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. İktidarın referandum sonrası tavrına baktığımız da tüm bu olup bitenlerden ders almadığı görülüyor . Hükümetin baştan beri toplumu bölen ayrıştıran ve halklara inançlara karşı olan bu tavrını bir an önce terk edilmesi çağrısında bulunuyoruz.”

“BU REFERANDUMUN GERÇEK KAZANANLARI BİZLERIZ”

Beş yıldır adalet mücadelesi yürüttüklerini, kendi mücadelelerini görmeyen, kulak kabartmayanların hatta engellemeye çalışanların bugün de aynısını anayasa referandumunu oylamak için gittikleri sandıklarda da yaptıklarını hatırlatan aileler son olarak basın açıklamasını şu sözler ile tamamladı;

"34 yakınımızın katillerini koruyan aklayan taraflı yargınıza, hukuksuzluklarla ve adaletsizliklerle dolu bu düzene karşı kararlı mücadelemiz devam edecektir. Bu düzenin son bulması için, 16 Nisan referandumunda Hayır diyen halkların iradesine ve demokrasi hakkına yönelik YSK’nın taraflı tutumunu protesto ediyoruz. Bu referandumun gerçek kazananları bizleriz.Sandıktan çıkan sonuç Hayır ‘dır.”