Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş dün Hrant Dink’in kızı ve Hrant Dink Vakfı’nın kurucularından Delal Dink ile dünya evine girdi

 

Dink ve Koptaş Kumkapı Meryem Ana Kilisesi’nde dün aile dostlarının katıldığı bir törenle evlendi.

 

Çiftin davetiyesinde eski Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel’e yazdığı şiire de yer verildi.

“... Aşk bu, kolay mı öyle kapıp da kaçmak... Sırtlayıp taşınması gerekirdi geleceğe... Beslenmesi gerekirdi. Azalmanın değil çoğalmanın hücresiydi sırtladığımız... Bütün hallerimizin çekirdeğiydi.”

 

Delal Dink ve Rober Koptaş’ın düğününde sağdıç olarak Siranuş ve Dr Avedis Demir bulundu.

 

Bir ay önce resmi nikahları kıyılan çift için dün 15.30'da, Kumkapı Meryem Ana Kilisesi'nde tören düzenlendi. Hrant Dink de 24 Ocak 2007'de, son yolculuğuna aynı kiliseden uğurlanmıştı. Dink Ailesi, cemaat üyeleri ile 600'ü aşkın davetlinin katıldığı törende hüzün vardı.

 

Sade bir gelinlik giyen Delal Dink kiliseye kardeşi Arat'ın kolunda girdi. Papaz 'sevgi, evlilik ve aşkı' konu alan konuşmasına, 'Hep kötü olaylarda karşılaşacak değiliz. Bugün mutluluğu paylaşmak için buradayız' diye başladı.

 

Tören sonrası kokteyl düzenlendi, akşam ise Ponte Restoran'da yemek verildi. Gecede, Ahmet Kaya şarkıları çalındı. Yemeğe Hasan Cemal, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan, Şafak Pavey, Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Konukları anne Rakel Dink karşıladı. 

 

Etyen Mahçupyan, geçen yıl AGOS'un yayın yönetmenliğini Koptaş'a devretmişti.  2006'dan bu yana AGOS'ta yazan Koptaş, Boğaziçi'nde doktora yaptı. (Kaynak: Akşam, Milliyet)