Korona virüsüyle mücadelede ilk bölgesel karantina kararı Rize’de alındı. Merkeze bağlı Kendirli beldesi ile dört köy karantina altına alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün açıklamasında “İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır” denildi.

TEK TEK KONTROLDEN GEÇİRİLECEKLER

Bu yerleşim yerlerine giriş çıkışların denetime tabi tutulacağına dikkati çekilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

“Giriş çıkışlara izin verilmeyecektir. Yine muhtarlar üzerinden bu bölgedeki evlerde ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir. Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir.”

Açıklamada, çok acil ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilenler dışında sokağa çıkışların da ikinci karara kadar sınırlandırıldığı belirtildi.

Yaklaşık 3500 nüfusu olan Rize merkeze bağlı Kendirli beldesinde korona virüsü nedeniyle 67 yaşında bir kişi ölmüş, üç kişide de virüs tespit edilmişti.