Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin yurdunda kalan en az 46 öğrenci, kampüs yemekhanesiyle Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait öğrenci yurdunda yedikleri akşam yemeğinden zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Rize'nin Fener Mahallesinde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kampüsü ve yemekhanesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı kız ve erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilerden bazıları, akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Mide bulantısı ve ishal şikayetleri görülen 46 öğrenci, ambulanslarla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öğrencilere müdahale edilirken,rahatsızlanan başka öğrencilerin de hastaneye gelişi devam ediyor.

SAĞLIK PERSONELİ GÖREVE ÇAĞRILDI

Rize İl Sağlık Müdürlüğü ‘Acil’ koduyla doktor, hemşire ile sağlık personellerini hastanelerde görev başına çağırdı. Rize’deki 2 hastanede artan başvurular nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

REKTÖR: GIDA ZEHİRLENMESİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Karaman, kampus ve yurtta akşam yemeği yiyen öğrencilerin rahatsızlandığını ve hastanelere başvurmayı sürdürdüğünü ve müdahale edildiğini söyledi. Karaman, olayın neden kaynaklandığının araştırılmaya başlandığını da ifade etti.

DÜN DE KOCAELİ'DE 40 ÖĞRENCİ HASTANELİK OLMUŞTU

Dün de Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) öğrenim gören 40 öğrenci, kampüste yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle üniversite hastanesine başvurmuştu. Yedikleri öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastaneye başvuran 40 üniversite öğrencisi, tedavilerinin ardından taburcu edilirken, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. 

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE YEMEKLERDEN SOLUCAN ÇIKMIŞTI

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) yemekhanesinde bugün öğle yemeğinde, patlıcan yemeğinin içinden solucan larvası çıkması, öğrenciler arasında tepkiye neden olmuştu.