17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun baş rol oyuncu Rıza Sarraf tahliye olunca yapılan operasyonların yasal dinleme kayıtlarını ve dava dosyasına giren delilleri internet üzerinden yayınlayan Haramzadeler adlı hesap da yeni ses kaydı yayınladı.

Rıza Sarraf'ın hükümet içinde rüşvet yedirmesine kanıt görüşmeler Haramzadeler tarafından sızdırıldı.

1954913829 TİB ID ile kaydedilen 1 Mart 2013 tarihinde saat 13.21′de Rıza Sarraf ile Rüçhan Bayar arasındaki görüşmede Başbakan’ın “Sarraf ülkesine katkı yapan birisi” ve ‘Hayırsever bir iş adamı” sözleriyle nitelediği ve övdüğü Rıza Sarraf’ın dedesinin öğütleri dikkat çekiyor.

Sızdırılan kayıtlarda Rıza Sarraf ile görüşen Rüçhan Bayar, hükümet kanadında bir birim ile görüşmeye başladıklarını, ‘yedirmeleri’ gerektiğini  ve 30-40 bin dolarlık bir ROLEX saat hediye etmeleri gerektiğini söylüyor. Ancak bunlar için önce ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtmesi üzerine Rıza Sarraf da ‘Ben olsam ben de öyle yaparım’ diyor.

Rıza Sarraf, dedesinin her zaman söylediği ‘O…spu ile memurun bahşişini başında verin’ cümlesini Bayar’a söylüyor.

Bayar ise Sarraf’ı onaylayarak rüşvetin önceden verilmesi halinde daha sonra herkesin işlerini daha ucuza yapacağını söylüyor.

Bayar’ın ‘Hiç ihtiyacımız olmayan adamlara dünya para veriyoruz. Sonra işimiz düştüğünde parayla çözemeyeceğimiz işi çözeriz’ sözleri ise dağıtılan rüşvetin miktarına dikkat çekiyor.

Haramzadeler tarafından paylaşılan o mesaj ve ses kaydı şöyle:

Reza Sarraf: "Memurun ve Orospunun bahşişini peşin vereceksin"

Tayyip Erdoğan:"Sarraf hayırsever birisi"

https://www.youtube.com/watch?v=todw4s-N-Sk