Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınında sınırda görev yapan 21 yaşındaki Piyade Er Gökhan Çakır, 'Özgür Suriye Ordusu'na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından gelen merminin isabet etmesi ile yaşamını yitirdi. Valilik, angajman kuralları gereği merminin geldiği tarafa misliyle karşılık verildiğini açıkladı.

CNN Türk’te yer alan habere göre Hatay Valiliği saldırının saat 02.00 sıralarında meydana geldiğini bildirdi. Açıklamada, Hatay 2'nci Piyade Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevziisinden, Suriye tarafında 'Bir görüntü alındığına' dair bilginin karakola bildirildiği ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyulmuş ve Piyade Er Gökhan Çakır yaralanmıştır. Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verilmiş, olay yerine çağırılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Er Çakır'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Gökhan Çakır'ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin İzmir'de oturduğu belirtildi.