Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü olduğu söylenen araçta yaşanan ve 3 Suriyelinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili soruşturma sürüyor. Hatay Emniyet Müdürlüğü, sayı vermemekle birlikte gözaltılar olduğunu bildirdi.

Suriye sınırındaki, İdlib'de açılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nın da bulunduğu Reyhanlı'daki patlamada, araç içinde bulunan ve hayatını kaybeden üç Suriyelinin örgüt bağlantısı da araştırılıyor.

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, bu üç kişinin bağlantılı olabileceği kişileri gözaltına aldı. Ancak gözaltına alınanların sayısı ve kimlikleriyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Öte yandan patlama nedeniyle Hatay kent merkezi ve çevre ilçelerden çok sayıda güvenlik personeli Reyhanlı ilçesine kaydırıldı. Bugün ilçede semt pazarının kurulmasına da izin verilmedi.

İlçede güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartılırken, olayla bağlantılı olabileceği değerlendirilen ve bomba yüklü olduğu ileri sürülen Suriyeli plakalı bir otomobili de arama çalışmaları devam ediyor. Hatay'ın çevre illerinin giriş çıkışlarında da alınan önlemlerle şüpheli otomobil aranıyor.