Reuters haber ajansının aktardığına göre Türkiye Dışişleri, İsrail Dışişleri'ne orman yangınlarına müdahale konusunda Türkiye'nin yardıma ihtiyacının olmadığını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, yangınları Türk yetkililerle ele aldıklarını ama kendilerine Türkiye'nin yardıma ihtiyacının olmadığının söylendiğini belirtti.

Reuters'ın Türkiye'deki yangınlara ilişkin haberinde, "İsrail Dışişleri Bakanlığı durumu Türk yetkililerle ele aldığını ama kendilerine Türkiye'nin yardıma ihtiyacının olmadığının söylendiğini belirtti" ifadeleri yer aldı.

Haberde Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemi'nin verilerine göre bu sene normalden 3 kat fazla sayıda yangın çıktığı ve Türkiye'de yanan 136 bin hektardan fazla alanın, bütün bir yıl boyunca yanan alandan üç kat fazla olduğu bildirildi.

Yetkililer, salı günü kuvvetli rüzgarlar ve düşük nem nedeniyle Türkiye'nin güneyinde 9 yangının daha meydana geldiğini belirtti. Bodrum ve Marmaris yakınlarındaki yamaçlardan ve ormanlardan siyah dumanlar yükselmeye devam ediyor.