Suriye Kürdistan'ının (Batı Kürdistan) Resulayn (Serêkaniyê) kentinde Türkiye destekli oldukları ileri sürülen bazı silahlı gruplar ile Kürtlerin oluşturduğu Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasındaki çatışmalar 12. gününde devam ediyor. Grupların Til Xelef köyünden sivil hedeflere yönelik top saldırılarına başladıkları bildiriliyor.

Havan topları ile düzenlenen saldırılarda, toplardan birinin bir eve isabet etmesi sonucu aynı aileden 18 yaşındaki Hêlîn Şêxmûs ile 20 yaşındaki Bêrîvan Şêxmûs adlı genç kadınlar hayatlarını kaybederken, 6 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Yaşamını yitiren iki genç kadının cenazeleri ise Dirbêsiyê sağlık ocağına getirildi. Yaralılar da aynı sağlık ocağına götürülerek tedavi altına alındı.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Serêkaniyê'de YPG ile silahlı gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken, YPG'nin karşılık vermesi sonucunda mahallelerden çıkarılan grupların mahallelere tekrar girmeye çalışmaları üzerine de şiddetli çatışmaların çıktığı söyleniyor. Grupların çatışmaların ardından mahallelerden çekildiği bilgisi verilirken, ölü ve yaralılar konusunda ise bir bilgi edinilemedi.

"ÇETE MENSUBUNUN ÜZERİNDEN TÜRK ASKERİNİN FOTOĞRAFI ÇIKTI" İDDİASI

Bu arada, Serêkaniyê’de birkaç gün önce öldürülen ve Türkiye’den geldiği ileri sürülen Mahmut Akyıldırım adlı kişinin kimliğinin açıklanmasından sonra, bu kişinin üzerinden bazı fotoğraflar çıktığı iddia ediliyor. Fotoğraflarda ise Urfa’nın Akçakale İlçesi’nde oturan ve 2008 yılında öldüğü belirtilen Anavatan Partisi’nin eski İlçe Başkanı Mahmut Özgenç ile bir Türk askerinin göründüğü söyleniyor.

YPG kaynakları ise, fotoğrafların, "Türkiye ambulansının Serêkaniyê’ye gelip döndükten kısa bir süre sonra çıkan çatışmada öldürülen bir çete üyesinin üzerinde ele geçirildiğini" öne sürüyor. (ANF)