'Hrant’ın Arkadaşları', Dink Davası’nın 17'inci duruşması nedeniyle, bugün saat 10.00'da Beşiktaş İskele meydanında 'Adalet Nöbetinde'ydi. Oyuncu Ayça Damgacı'nın okuduğu basın açıklamasının ardından, topluca Beşiktaş Adliyesi önüne yürüdüler.

Sabah saat 10.00'dan itibaren Hrant Dink davası 'Adalet nöbeti' için Beşiktaş iskele meydanında buluşanlar arasında Ahmet İnsel, Kerem Kabadayı, Mehmet Esen, Yeşim Büber, Yıldırım Türker, Oral Çalışlar, Ufuk Uras, Zeynep Tanbay, Tatyos Bebek, Rober Koptaş, Nadire Mater, Oya Baydar,  Gençay Gürsoy, Alper Taş, Doğan Tarkan, Levent Tüzel, Umur Coşkun, Gülten Kaya, Av. Kemal Aytaç, Hüseyin Yeşil, Muhsin Kızılkaya, Ümit Fırat, Masis Kürkçügil, Hakan Tahmaz, Filiz Karakuş, Yonca Şık, Nevin Sungur ve Joost Lagendijk de vardı.

"4 Yıldır Yüzleri yok, Yürekleri Yok, 4 Yıldır Hrant Yok - Hrant'ın Arkadaşları" yazılı bir pankart açan topluluk, 'Hrant için adalet için', 'katil devlet hesap verecek', ‘Öldür diyenler yargılansın’, ’Faşizme inat, kardeşimsin Hrant’ sloganları attılar. Dolmabahçe meydanında buluşan ve yürüyüşe geçen grup da Saat 10.30'da, "Affetmeyeceğiz!" pankartı ardında Beşiktaş İskele meydanına ulaştı.

'Hrant'ın arkadaşları' adına Adalet Nöbeti basın basın açıklamasını oyuncu Ayça Damgacı okudu.

'ER YADA GEÇ, HRANT'I ÖLDÜRENLERİN YAKASINA YAPIŞACAĞIZ!'

Damgacı şöyle dedi:


"Dört yıl üç ay oldu ve biz yine buradayız. Çünkü şunu biliyoruz: er ya da geç, Hrant’ı öldürenlerin yakasına yapışacağız. Arkadaşımızın öldürülmesine katılan, karışan, katilleri kollayan, suçlu ve kusurlu resmi görevlileri koruyan kim varsa hesap verecek. Bundan kaçamayacaklar.

Darbe planlarında Hrant’ın öldürülmesinden ‘operasyon’ diye söz edildiği ortaya çıktı. Biz "İşte!" dedik. ‘Hrant Dink cinayeti davası’ adı altında bir müsamereyi sürdürenler oralı olmadı. Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili olarak Malatya İl Jandarma Alay Komutanı tutuklandı. Oralı olacaklar mı? merak ediyoruz. Trabzon’da da bir jandarma komutanı vardı. Albay Ali Öz. Görevi ihmalden yargılanıyor. Oysa şu içeride, sanık sıralarında oturması gerekiyordu. Başka pek çok polis ve jandarmayla birlikte. Onlara, kimlerden emir aldıklarının sorulması gerekiyordu.

Türkiye’de çok büyük suçlar işlendi. Hrant’ın öldürülmesi bunlardan biriydi. Bunların faillerini ilelebet koruyup kollamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bizim ise, arkadaşımızın ölüm emrini verenler karşımıza getirilene kadar direnecek gücümüz bol bol var."

MAHKEME ÖNÜNE YÜRÜYÜŞ

Basın Açıklamanın ardından 'Hrant'ın Arkadaşları', kortej oluşturarak alandan Beşiktaş adliyesine kadar sloganlar atarak yürüdü. Adliye önündeki sokakları tamamen dolduran kalabalık arasında bulunan Bandista grubu, mücadele ezgileri çaldı.

Avukat Fethiye Çetin ile birlikte gelen Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan Dink, ve Dink ailesi duruşma salonuna alkışlarla uğurlandı.

KAYNAK: TURNUSOL