Ortaköy'de eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davanın duruşmasında 17 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, bir kişi tahliye edildi. 
 
Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açılan davanın duruşması görüldü. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu bazı sanıklar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tahliye edildikten sonra Göç İdaresi Müdürlüğü’nde tutulan Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva ve Masharipov'un birlikte yaşadığı Tene Trore çocuklarıyla duruşmaya geldi.  
 
DURUŞMANIN ERTELENMESİ İSTENDİ
 
Mahkeme Başkanı Ersin Öztürk'ün, savcının mütalaasını Ocak ayında verdiğini hatırlatarak dosyayı karara çıkartmayı düşündüklerini söyledi. Bunun üzerine söz alan bazı sanık avukatları pandemi nedeniyle cezaevine gidip müvekkilleriyle görüşemediklerini, bu nedenle mütalaaya karşı savunmalarını hazırlayamadıklarını belirtti. Avukatlar, savunma hazırlanması için süre talebinde bulundular. Bir sanık avukatı ise duruşmanın pandemi sonuna ertelenmesini istedi.
 
Savcının mütalaasına ilişkin son savunması sorulan sanık Abdulkadir Masharipov, "Söyleyeceğim bir şey yok" dedi.
 
‘TAHLİYE OLMAK İSTİYORUZ’ 
 
Sanık Abdulkadir Masharipov’un eşi sanık Zarina Nurullayeva, "Bizi bir sene önce serbest bıraktılar. Bizi Göç İdaresi'ne götürdüler. Orada yine bir sene tutuklu olduk. Önceleri yurt dışına çıkış yasağınız var, deniyordu. Bir yıl kaldık. Sonra hastaneye götürdüler. Orada polisler bekledi. Sonra bizi yine Göç İdaresi'ne götürdüler. Biz gerçekten tahliye olmadık ki. Hiçbir suça karışmadık. Biz gerçekten tahliye olmak istiyoruz. Hiçbir adalet görmedik" dedi.  
 
Sanık Abdulkadir Masharipov’un birlikte yaşadığı sanık Tene Trore ise "İstediğim tek şey bu dosyanın bir an evvel sonuçlanması” dedi. 
 
TAHLİYE KARARI VERDİ
 
Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdulkadir Masharipov, İlyas Mamaşaripov'un da arasında bulunduğu 17 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Heyet, sanık Abulaiti Halike'nin suç delillerinin büyük oranda toplanmış olması, delilleri karatma ihtimalinin olmaması, sabit ikametgah sahibi oluşu, kaçma ihtimalinin olmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin ise kaldırılmasına hükmetti. 
 
Duruşma, 7 Eylül'de Silivri'de yapılmak üzere ertelendi.