IŞİD'in elinden kurtarılan rehinelerden üç kişinin yakını olan Muammer Taşdelen, bu işin burada bitmediğini belirterek, "Birileri bunun üzerinde zafer çığlığı atmasın" dedi.

Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’ndan IŞİD tarafından kaçırılan 49 kişi, 100 gün sonra kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında kızkardeşi Nermin Taşdelen Yıldız, eniştesi Hakan Yıldız ve 1 yaşındaki çocukları Kuzey Deniz Yıldız bulunan Taşdelen, bu sabah aldığı sevindirici haberin ardından yola çıktı.

Rehinelerin gelmesine sevindiklerini ifade eden Taşdelen, bu işin burada kapanmayacağını belirterek, hem sevincini hem de tepkisini dile getirdi.

Taşdelen, "Bizi sevindirdi ama bu iş burada kapanmadı. Her şeyden önce bunun hesabını birileri vermeli. O 49 kişi orada niye terk edildi? Niye rehin bırakıldı? Onun hesabı daha verilmedi. Kimse bunun açıklamasını yapmadı. Orada tehdit varken 49 kişinin orada tahliye edilmeden bırakılması zaten başlıbaşına bir hataydı. Birileri bunun üzerine zafer çığlığı atmasın. Biz her şeyden önce gerçekten seviniyoruz. En azından 100 günün sonunda söyleyebiliyoruz ama dediğim gibi Türkiye'de gerçekten tuhaf bir durum var. İnsanlar şunu bilmeli, bugün IŞİD'e bir terör örgütü diyemeyen bir başbakan, herhalde bir şeyleri düşünüyordur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Taşdelen seslerini duyurabilmek için daha önce de meclise çıkmıştı.