Hakkında çıkarılan yıkım kararına dair idare mahkemesinde dava devam etmesine rağmen, AK Partili Sultangazi Belediyesi tarafından Pirsultan Abdal Cemevi hakkında yıkım tebligatı yapıldı.

İstanbul’da Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi ve aynı zamanda Alevi Kültür Derneği’nin Sultangazi Şubesi olan cemevine, Sultangazi Belediyesi tarafından yıkım kararı gönderildi.

Esentepe Mahallesi Muhtarı Haydar Polat’a iletilen tebligatta “Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Derneği tarafından yapılan kaçak inşaatın 04.08.2016 tarihinde yıkımı yapılacağına dair” bildirim yapıldı.

Tebligat üzerinde yer alan 4 Ağustos 2016 tarihte belediye tarafından yıkım kararı cemevine tebliğ edilmiş, bu tebliğ üzerine cemevince yapılan itirazla dava açılmıştı. Cemevinin yıkımına dair açılan davanın en son 14'üncü duruşması görülmüş ve daha da kararı çıkmış değil. Belediye tarafından idare mahkemesinin kararı beklenmeden yıkım için tebligat gönderildi.

Yıkım kararına tepki gösteren cemevi başkanı Zeynal Odabaş, “Tek bir tuğla dahi düşürtmeyeceğiz” dedi.

Odabaş, şöyle devam etti: “İnaçlarımızın, semahlarımızın, ibadetlerimizin , lokmalarımız olduğu bir cemevidir burası. Halkın arsalarını başladığı inanç merkezimi imar aykırı diyerek yıkım kararı çıkardılar. Bu konuda 5 yıldır yargılanıyoruz ve para cezaları aldık. Bu noktada biz biliyoruz ki imara aykırı bir sürü Sünni ibadet yerleri yapıldı. Ancak söz konusu Aleviler olduğu zaman yıkım kararlarıyla karşı karşıya kalıyoruz.”