ODTÜ'deki olayları kınayan üniversiteler arasında yer alen Niğde Üniversitesi'nin internet sitesi bir grup hacker tarafından çökertildi. Gözler ise daha önce bir çok resmi kurumun sitesini hackleyen sosyalist hacker grubu Redhack'e çevrildi. Ancak üniversitenin sitesini çökerten grubun adının The_Quidams olduğu öğrenildi.

Redhack adlı sosyalist hacker grubu ise konuyla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada kendilerinin bu eylemi gerçekleştirmediklerini, ancak ODTÜ'ye destek amacıyla bir eylem hazırlığı içinde olduklarını belirtti.

Niğde Üniversitesi Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğrenci Konseyi Başkanlığı, ODTÜ'de çıkan olaylardan sonra bir açıklama yayınlayarak yaşananların bir hak arayışı olmadığını belirtmiş ve eylemin illegal yapılara hizmet verdiğini iddia etmişti.

Açıklamada, ODTÜ'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden öğrenciler ile polis arasında çıkan olaylar kınanarak "Şiddetle hak ve özgürlük aranmayacağını bilmesi gereken bir öğrencinin, ODTÜ gibi 500 tam puanla girilebilen bir okulda bu tür olaylar gerçekleştirmesi insanlık ve mantık adına büyük bir çelişkidir" denilmişti.