Kızıl Hackerlar (RedHack) adlı sosyalist hacker grubu, ÖSYM’nin sitesinde yaşanan teknik aksaklık nedeniyle, KPSS memur alım başvurusu yapamayarak mağdur olan adayların durumuyla ilgili olarak 'destek' açıklamasında bulundu. 

ADAYLAR TERCİH YAPAMADI

Başvuru yapmak için son gün olan 28 Kasım’da ÖSYM sitesinde yaşanan aksaklık nedeniyle çok sayıda aday tercih yapamadı. ÖSYM 27 Kasım’da yaptığı açıklamada ise sürenin uzatılmayacağını belirtmişti. ÖSYM’den kaynaklı bu aksaklık nedeniyle de çok sayıda aday ÖSYM’ye tepki gösterdi.

ÖSYM İDDİALARI YALANLADI

ÖSYM ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, adayların sistemdeki aksamalar nedeniyle tercih yapamadıkları iddialarını yalanladı.

ÖSYM'nin açıklaması şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında 'sistemin çalışmadığına, bu nedenle adayların tercihlerini yapamadıklarına' ilişkin yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tercihlerin son günü olan 28.11.2012 tarihinde 418.902 aday, 27.11.2012 tarihinde ise sadece 150.394 aday tercih işlemi yapmıştır. Sistemde bir sorun oluşmamıştır. 10 gün süren tercih işleminde ilk 9 günde ortalama 100.000 aday tercihini yaparken, toplam tercih yapan adayların yaklaşık % 30’u, son günde tercihlerinin sisteme girişini yapmıştır."

"TERCİHLER İÇİN EK SÜRE TANINMAZSA SİTEYİ 'GERÇEKTEN BOZACAĞIZ'"

RedHack ise twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "ÖSYM tercihlerde 'son gün' diyip,son gün siteye 'bozulmuş' numarası yaptı. Tercihler için ek süre tanınmazsa eğer bütün gücümüzle yükleneceğiz," dedi.

ÖSYM'nin iddiaların gerçeği yansıtmadığı yönündeki açıklaması üzerine ise RedHack, "Halkımızın yüzlerce şikayetine mi inanalım yoksa ÖSYM'nin açıklamasına mı? Ek süre verilmezse ÖSYM'yi 'gerçekten' bozarız," dedi.

DAHA ÖNCE ÖSYM'Yİ HACKLEMİŞLERDİ

RedHack, daha önce de uluslararası hacker grubu Ananymous ile beraber, "terör örgütü" ilan edilmesini protesto etmek, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) yolsuzlukları afişe etmek için Lisans Yerleştirme Sınavı'nın sonuçlarının açıklanacağı gün ÖSYM'nin internet sayfasına ddos saldırısı düzenlemişti.

Grup ayrıca, Yargıtay'ın, Ulaştırma Bakanlığı'nın, Anayasa Mahkemesi'nin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Emniyet, MİT, Ekonomi Bakanlığı'nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in sitelerini de çökertmişti.