Kızıl Hackerlar (RedHack) adlı grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) skandalıyla alakalı belgelere ulaştığını belirterek, bu belgeleri twitter hesabından paylaştı.

Grup, usulsüzlük ile alakalı olayları açığa çıkartmak için bunu yaptığını söylerken, elde ettiğini iddia ettiği belgeleri gece geç saatlerde yayına verdi.

Yayınlanan belgelerde, İZKU Genel Müdür Yardımcısı Gültekin Avkıran’ın üniversite diplomasının sahte olduğu görülürken, Redhack bu durumu belgelemek için, şüpheli Gültekin Aykıran’ın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği savunmasını internet üzerinden yayınladığını duyurdu. 

İZSU'YLA İLGİLİ SAHTE DİPLOMA SKANDALI HABERLERİ ÇIKMIŞTI

2012 Ekim ayında basında, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Gültekin Avkıran'ın diplomasının sahte olduğu yönünde haberler çıkmıştı. Olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlı müfettişler, Avkıran'ın dosyasını incelemeye almışlardı.

RedHack ise, Avkıran’ın üniversite diplomasının sahte olduğunu ispatladığını iddia ettiği belgeleri internetten yayınladı. Bahsi geçen belgelerde, şüpheli Gültekin Avkıran’ın evrakta sahteciliği ve usulsüzlüğü kabul ettiği görülüyor. (Demokrat Haber/BA)

Bahsi geçen belgeler de bunlar: