Suriye'de IŞİD'e yönelik yapılacak yeni harekatın Rakka'yı kuşatmayı hedeflediği bildirildi.

Reuters'ın bir Kürt askeri yetkiliye dayandırdığı habere göre Suriye'de IŞİD'e yönelik yapılacak yeni harekat, örgütün fiili başkenti olarak anılan Rakka şehrini tamamen kuşatma altına almayı hedeflerken, şehri yine cihatçıların elinde bulunan güneydeki Deyr el Zor'dan ayırmayı amaçlıyor.

Kürt askeri yetkilinin "Harekatın bir sonraki safhası Rakka'yı tamamen izole etmeyi hedefliyor. Bunu başarabilmek, Rakka ve Deyr el Zor arasındaki yolu ele geçirmeyi gerektiriyor. Bu görev zor olacak" dediği bildirildi.

SDG'YE ZIRHLI ARAÇ

Öte yandan ABD, YPG'nin de parçası olduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne zırhlı araçlar verdi. Konuyla ilgili ABD'den açıklama geldi.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Galloway, “Suriye Arap Koalisyonu'na mevcut yetkiler çerçevesinde üstü zırhlı araçlar verdik. Bu araçlar, onları Rakka’ya ilerlerken DEAŞ’ın el yapımı patlayıcılarına karşı koruyacak.” ifadelerini kullandı.

SDG sözcüsü Talal Silo zırhlı araçlar ve personel taşıyıcıların dört veya beş gün önce geldiğini söyledi.

Silo, verilen araçların sayısı düşük olsa da "bunun yeni destek olduğuna dair bir kanıt" olduğunu savundu ve "Daha önce bu tarz bir destek almamıştık, hafif silahlar ve mühimmat alıyorduk" dedi.

Silo, "Yeni ABD liderliğinden, güçlerimize yönelik -daha öncekinden daha fazla- tam destek sinyalleri var" dedi.