Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve BDP, EDP, ESP, SDP, SP gibi parti ve sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu İstanbul Demokratik Kent Konseyi tarafından Taksim Gezi Parkı'nda başlatılan sivil itaatsizlik eylemine Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ve BDP Milletvekili Ufuk Uras destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye'de diller arasında bir sorun olmadığını belirten Rakel Dink, "Sorun insanlar arasında. Kendine hak gördüğü özgürlüğü karşısındakine hak görmemesinden kaynaklanıyor." dedi.

Taksim Gezi Parkı'nda "sivil itaatsizlik" eylemi düzenleyen BDP'nin bugün sürpriz ziyaretçileri oldu. Sabah Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili duruşma öncesinde yapılan eyleme destek olan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras bu eylemin ardından Hrant Dink'in eşi Rakel Dink ve Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya ile birlikte BDP'nin 'sivil İtaatsizlik' eylemine katıldı.

Ufuk Uras, her şeyin Türkiye için istendiğini belirterek, taleplerin Türkiye'de demokrasiyi kurumsallaştıracağını savundu. Cesaretle bu taleplerin ertelenemez olduğunun anlatılması gerektiğini söyleyen Uras, "Bu taleplere meclisin kulak vermesi gerekiyor. Sivil itaatsizlik eylemleri aslında Türkiye'de demokrasinin kurumsallaşmasının sigortası." diye konuştu.

Rakel Dink ise, kendisinin Türkçe, Ermenice ve Kürtçe olmak üzere 3 dil bildiğini, bir dilin yetersiz kaldığında diğerinin yardıma geldiğini söyledi. Üç dilin de birbiriyle barış içerisinde olduğunu belirten Dink, "İsteğim Türkiye Cumhuriyeti'nde var olan dillerin birbiriyle barış içerisinde olması. Türkiye'de zaten dillerin sorunu yok. Sorun insanların birbirleriyledir. Kendine hak gördüğü özgürlüğü karşısındakine hak görmemesidir." ifadesini kullandı.

Hürriyet