Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı halde bulunan 11 yaşındaki Rabia Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada hiç bir gelişme yaşanmamasına tepki gösteren baba Şaban Vatan tek başına adalet mücadelesi veriyordu.

Trafik kazası bulgularına rağmen olayın 'intihar' olarak kayda geçirilerek soruşturma açılmamasına itiraz eden baba Şaban Vatan'ın mücadelesi sayesinde HSYK'nın görevlendirdiği müfettiş 'kaza olabilir' raporu vermesiyle yeni bir boyut kazanmıştı.

SORUŞTURMA DEVAM EDERKEN İFADE DEĞİŞTİRMİŞTİ

1 Mart seçimlerinde yeniden seçilemeyen eski Eynesil Belediye Başkanı'nın yeğeninin Rabia Naz'a çarptıktan sonra küçük kızı evin önüne bıraktığı iddiasını dile getiren baba Şaban Vatan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'yi dosyayı kapatmaya çalışmakla suçlamış, Canikli ise baba hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma devam ederken ifade değiştiren ve baba Şaban Vatandan şikayetçi olan Mürsel Küçükal, polise başvurarak Vatan ailesinin evlerine yaklaşmasını dahi yasaklatmıştı.

İFADE DEĞİŞTİREN MÜRSEL KÜÇÜKAL'IN EVİNE OPERASYON

Fakat bugün yaşanan önemli bir gelişmeyle, soruşturma devam ederken ifadesini değiştiren Mürsel Küçükal'ın evine polis baskın düzenledi.

Operasyonu Rabia Naz'ın babası Twitter hesabından 'Az önce Mürselin evine Baskın yapıldı. Müjde kızım müjde' mesajı ve paylaştığı bir video ile duyurdu.