11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün araştırılması için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önergesi tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi.

Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'ın kızının ölümünü örtbas ettiğini iddia ettiği AKP'li Nurettin Canikli de araştırma komisyonu için geçmişte önerge vermiş, önerge AKP'lilerin oyuyla reddedilmişti.

TBMM Genel Kurulunda, 'Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin araştırılması ve bu konuda alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi' amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergelerinin birleştirilerek bugün görüşülmesi kabul edildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun'un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti.

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü iddia etmişti:

"Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" demişti.

Rabia Naz'ın intihar ettiği ileri sürülmüş, ancak baba Vatan kızının araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti.

Baba, edindiği bilgelere göre Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Konuyla ilgili dün Giresun Başsavcılığı yaptığı açıklamada, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olduğunu, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edildiği belirtilmişti.

Şüpheli ölümü ilk olarak gazeteci Metin Cihan duyurmuştu.