Giresun'un Eynesil'de Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümüne ilişkin Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından hazırlanan rapor tamamlandı.

TBMM'de kurulan Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması Komisyonu'nun talebi üzerine hazırlanan raporda, "Tanımlanan travmatik lezyonların yüksekten düşme ile uyumlu olduğu, yüksekten ayak üstüne düşme olgularına özgü bulgular tespit edilmiştir" tespiti yapıldı. Ancak hazırlanan rapor Rabia Naz'ın ölümüne dair  hazırlanan ilk rapor değil. Daha önce adli tıp ve emniyet kriminal incelemelerinde kesin bir sonuca varılamadı. 

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, elbiselerdeki lekelerin tekerlek izi olduğunu söylemiş, adli tıp ve kriminal raporlarında da Rabia Naz'ın elbisesi üzerindeki izlere ilişkin, 'lastik izi olabileceği' ve 'lastik izi olduğu kanaatinin oluşmadığı' yönünde farklı tespitler yer almıştı.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDEN ADLİ TIP UZMANI RAPORLARI İNCELEDİ

Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nergis Cantürk'ün, Rabia Naz'ın ölümüne ilişkin adli tıp ve kriminal raporları inceleyerek hazırladığı raporda, "Tanımlanan travmatik lezyonların yüksekten düşme ile uyumlu olduğu, yüksekten ayak üstüne düşme olgularına özgü bulgular tespit edildiği, tanımlanan travmatik lezyonlar içinde çocuğun yaya olması durumunda geçirilen trafik kazasına özgü bulgular bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.