Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çiftçinin elinde kalan patates ve soğanlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için 81 ile gönderilmeye başlandı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, patates ve soğan dağıtımı için bazı yerlerde PTT çalışanlarının görevlendirildiğini söyledi.

Patates ve soğanların dağıtılması için PTT şubelerinin ve orada çalışanların kullanılmaya başladığını belirten Alpay Antmen, “Pandeminin yükünü çeken kesimlerin başında olan PTT çalışanlarının hali hazırdaki yükleri yetmezmiş gibi bir de sırtlarına patates soğan çuvalları konuluyor. Bu yapılan açıkça zulümdür. PTT çalışanları sırtlarına 10’ar kiloluk çuvallar almaya ve taşımaya zorlanıyor" dedi.

'COVID'DEN ÖLMEZSE ÇUVALLARIN ALTINDA KALARAK CAN VERSİN'

Alpay Antmen, sosyal medya hesabından konuyla ilgili görüntüleri de paylaştı. CHP’li vekil “PTT çalışanları zaten aşı olamıyor. Bir de yeterli araç da olmadan sırtlarına patates çuvalları yükleniyor. ‘Al bunu dağıt’ diyorlar. PTT çalışanları Covid'den ölmezse çuvalların altında kalarak can versin diyorlar. Halkı resmen dilenciye, PTT çalışanlarını da resmen köleye çevirdiler. Sarayda, lüks uçaklarda, yazlık köşklerde halkın 128 milyar dolarıyla zevki sefa içinde olan iktidar hem kontrolü hem aklını hem de vicdanını kaybetmiştir” ifadelerini kullandı.

'AKP İLE BİRLİKTE YASAKLANAN KÖLELİK GERİ Mİ GELMİŞTİR'

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge de veren Antmen, Bakan Karaismailoğlu’na “PTT çalışanlarının sırtlarında patates soğan çuvalıyla kat kat çıkmak zorunda kalması kölelik değil midir? AKP ile birlikte yasaklanan kölelik geri mi gelmiştir? Bu yaşananlar vicdanınızı sızlatmıyor mu? PTT emekçilerinin sırtlarına patates soğan çuvalı yükleyeceğinize; halkı patates soğana muhtaç hale getirmeseydiniz daha iyi olmaz mıydı?” sorularını yöneltti.