Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi konusunda yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın en yakın adamlarından biri olan ve hafta sonunda görevden alınan Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud Kahtani konsolosluktaki sorguyu Skype üzerinden bizzat yönetti. Kahtani’nin bir noktada “Bana köpeğin kellesini getirin” dediği, bu Skype konuşmasının kaydının da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinde olduğu öne sürülüyor.

Suudi Arabistan istihbaratı ve kraliyet ailesi ile yakın ilişkileri bulunan üst düzey bir Arap yetkili, Kaşıkçı’nın konsolosluğa girince konsolosun odasına götürüldüğü, Kahtani’nin de buraya Skype üzerinden bağlandığını söyledi. Yetkilinin Reuters’a anlattığına göre, Kahtani Skype üzerinden Kaşıkçı’ya hakaretler yağdırmaya başladı, Kaşıkçı da aynı şekilde cevap verdi.

‘BANA KELLESİNİ GETİRİN’

Bir Türk istihbaratı yetkilisi ise Kahtani’nin bu konuşmanın bir noktasında odadaki adamlarına “Bana köpeğin kellesini getirin” talimatı verdiğini söyledi.

Reuters, hem Arap hem Türk kaynağına dayanarak, bu Skpye görüşmesinin ses kaydının şu an Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elinde olduğunu da öne sürdü. Kaynaklar, Erdoğan’ın bu konuşmayı Amerikalılara vermeyi şu ana dek reddettiğini de belirtti.

NE OLMUŞTU?

Kaşıkçı cinayeti öncesinde Prens Muhammed’e en yakın isimlerden biri olan Kahtani, cumartesi günü görevden alınmıştı. Suudi yönetimi, Prens’in haberdar olmadığı gizli bir operasyon yürütüldüğünü savunup sorumluların cezalandırıldığını duyurmuştu. Bugüne dek Riyad yönetiminin medya ilişkilerini yöneten, Prens’e muhalif olan kişileri sosyal medya üzerinden ‘avlayan’ Kahtani’nin ise ev hapsine alındığı iddia ediliyor. 

Kaynak: Gazete Duvar